sâmbătă, 25 mai 2013

Joi, 23 mai, a avut loc la Chişinău şedinţa tradiţională a membrilor interesaţi şi activi ai Consiliului Unirii

Au fost formulate diferite propuneri privind unele proiecte ce pot fi desfăşurate prin implicarea membrilor CU, care, pe alocuri, necesită şi mijloace financiare ce urmează a fi căutate. 
Participanţii la şedinţă au decis să facă o conferinţă de presă chiar la locul unde urmează să fie restabilit ,,Turnul Dezrobirii Basarabiei". 
La fel s-a pus în discuţie aplicarea de proiecte la DRP,  ca să se obţină fonduri întru promovarea valorilor naţionale aici, în Basarabia. 
La fel un aspect nu mai puţin important e consolidarea forţelor în teritoriu, astfel, urmează ca, în perioada imediat următoare, toate componentele CU să îşi intrunească membrii în fiecare centru raional pentru a le unifica, coagula. Întru o mai bună organizare şi promovare a valorilor si principiilor CU, s-a mai pus în discuţie tipărirea, multiplicarea, unor culegeri de documente sistematizate, sau extrase din broşurile Manifest ale CU, astfel să răspîndim mesajele cu avantajele ideii pe care o susţinem, şi anume REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC. 
S-a mai creat un grup de lucru, care urmeză să pregătească un statut de fundaţie, care să fie înregistrată oficial, pentru ca ulterior prin fondurile acumulate, să punem pe rol multitudinea de proiecte pe care le avem. 
În continuare, membrii Consiliului Unirii îşi vor stabili agenda pentru perioada următoare şi vor informa opinia publică. 
Serviciul de presă al CU