joi, 26 iunie 2014

Mesajul Consiliului Unirii cu ocazia Congresului Extraordinar de la 28 iunie 2014 al PNL din România

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Calea Ieşilor nr.6, Chişinău, Republica Moldova. MD – 2069, tel./fax:+373 22 211818; +373 22 211677; www.consiliul-unirii.ro; e-mail: contact@consiliul-unirii.ro
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Membrii Platformei unioniste ”Consiliul Unirii”, din care face parte şi Partidul Naţional Liberal din Republica Moldova, platformă constituită în anul 2012 pentru a comemora două secole de ocupaţie ruso-sovietică, urmăresc în permanenţă şi cu un interes deosebit evoluţiile politice din România.
Componentele Consiliului Unirii au îndemnat şi au salutat aderarea unor partide de pe ambele maluri ale Prutului la obiectivul refacerii unităţii naţionale, prin reunificarea celor două state româneşti.
PNL din Republica Moldova, un partid extraparlamentar activ şi consecvent, unicul care a adoptat mesajul unionist pe 17 aprilie 2010 şi care a inclus obiectivul Unirii cu România pe 3 decembrie 2011, în Congresul al III-lea, desfăşurat la Chişinău, a apreciat Mesajul adresat delegaţilor, în care Preşedintele Crin Antonescu a exprimat speranţa înfăptuirii idealului istoric al românilor de pe ambele maluri ale Prutului, menţionând, în discursurile sale politice, că ”întâmplarea istorică face ca Partidul National Liberal să fie singurul partid, nu doar din România, ci din toată fosta lume comunistă, din toate ţările invadate şi cucerite de sovietici şi, deci, de regimul lagărelor roşii de după 1945, care a supravieţuit, purtând nu doar prestigiul, ci, mai ales, povara unui nume istoric extraordinar pentru România, dar şi datoria - ca supravieţuitor al tuturor acestor realităţi - de a se comporta pe măsura trecutului său şi pe măsura acestei misiuni”.
Privind în ansamblul secolului de liberalism românesc, principiile liberale au fost subordonate direct ideii de unitate naţională (1859, 1918), înfăptuite de legendarii Brătieni, sacrificiu ce rămâne pentru noi, urmaşii primilor PNL-işti, o obligaţie morală şi politică majoră.
Pe 27 iunie, Republica Moldova va semna Acordul de asociere cu UE, fapt salutat de Consiliul Unirii, care exprimă recunoştinţă pentru sprijinul puternic, acordat de politicienii din România traseului european al celui de-al doilea stat românesc.

3 comentarii:

  1. Indiferent de ceeace sustin cei cu vederi de stanga,PNL a fost este si va ramane o forta pe scena politicii romanesri,pentru ca istoria Romaniei e legata de istoria sa si a ilustrilor barbati de stat pe care i-a dat.Odreapta puternica,inseamna un garant pentru democratie si STATUL DE DREPT,liberalii autentici fiind patrioti adevaraticare lupta pentru UNIRE si dreptate.Valorile liberale sunt si valorile noastre ale militarilor adevarati iubitori de TARA SI POPOR. Gerula,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu mai e valabil si pentru PNL-Romania, care e pe cale de i se face hara-kiri de catre unii, veniti de aiurea de curand si care au pus saua pe conducerea adormita de vrajeli genul "dreapta unita", etc.

      Ștergere
  2. la noi este recunoscut ca partidele politice sunt de fapt adevarate organizatii mafiote

    RăspundețiȘtergere