marți, 17 aprilie 2012

Conferinta de presa a Consiliului Unirii

Consiliul Unirii va oferi o conferinta de presa la Hanul Manuc din Bucuresti


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Membrii Consiliului Unirii, prezenti la sedinta din 12 aprilie 2012, au decis sa ofere o conferinta de presa la Bucuresti, pe data de 19 aprilie 2012. Vor fi abordate trei subiecte: 1.Consiliul Unirii – constituire, membri, scopuri si prioritati. 2.Problema cetateniei romane si initiativele legislative la zi. 3.Propunerile Consiliului Unirii pentru Parlamentul si Guvernul Romaniei in legatura cu implinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Rus.
Delegatia Consiliului Unirii, care va pleca in Romania, ii invita la conferinta de presa si la o discutie pe locuitorii Bucurestiului si ai altor localitati care au aderat la platforma unionista. Sunt invitati si asteptati, de asemenea, ex-premierul Republicii Moldova Mircea Druc, presedintele Consiliului National al Unirii, constituit in decembrie 1991, semnatar si al Consiliului Unirii-2012, precum si ex-deputatul Ilie Ilascu, fost detinut politic al regimului separatist de la Tiraspol, semnatar al Consiliului Unirii-2012. Sunt invitati si asteptati reprezentanti ai Platformei civice “Actiunea-2012” si reprezentanti ai partidelor din Romania.  
Conferinta de presa si intilnirea cu semnatarii Consiliul Unirii vor avea loc intre orele 13.00-15.00 pe Terasa de la Hanul Manuc – hanul unde au avut loc negocierile dintre rusi si turci si unde s-a semnat, pe 16 mai 1812, tratatul de pace.
Consiliul Unirii ii asteapta la eveniment pe ziaristii din cele doua stare romanesti, care, suntem convinsi, intr-un viitor apropiat, vor deveni un singur stat romanesc, puternic, intr-o Europa unita. Solicitam aderentilor la Consiliul Unirii din Romania sa sensibilizeze presa pentru a oglindi actiunea, ce va fi transmisa si on-line de portalul www.privesc.eu.
Remarca: Daca exista ziaristi doritori din Chisinau sa insoteasca delegatia Consiliului Unirii, ii rugam sa telefoneze la 069111682 sau, incepind de marti, la 022 211818; 022 211677. Pentru ziaristi sunt doar citeva locuri in transportul angajat si se va actiona dupa principiul “primul venit-primul servit”.
Serviciul de presa al Consiliului Unirii
www.consiliul-unirii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu