duminică, 9 noiembrie 2014

A trecut Simedru...mergem la alegeri!



 Amor patriae nostra lex. (Iubirea patriei este legea noastra)
 
    Si iar e sarbatoare in Tara lui Vlad Voda. De ce a lui Vlad? Pai, asa ii numesc alegatorii pe liderii partidelor - vladuti, vladisori, vladusei, vladimirei ... si cum n-ai da tot la Vladimir ajungi: Vlad Filat, Vlad Plohotniuc, Vlad (l-au botezat alegatorii) Lupu, Vlad Voronin (Vlad-Vladimir-Lenin-Kremlin-Putin). Asa ca in Tara lui Vlad au venit iar alegerile. Iar “guleai” prin tara, intalniri cu vasalii si cu multe semne de intrebare, mai cu seama al VI, adica intrebarea a sasea, transmisa prin ireditare de catre bolsevicii comunisti. E sarbatoare, ce mai foaie verde... Se bucura toti Vladutii, ca au aceiasi bucurie, de a ajunge iar parlamentari, si canta toti pe aceleasi note, pe aceiasi melodie, numai, ca pe voci diferite, dar nu e strasnic ca tot e unul si acelasi sfarsit-  acapararea puterii.

      Dintre liderii partidelor, numai unul sta neclintit, pe pozitiile sale de la inceputuri si pana acum, ca un ghimp, ca un junghi in coastele celorlalti. Acesta este Mihai, nu Vlad, dar Mihai Ghimpu, care merita tot respectul societatii noastre romane. Acesta nu si-a schimbat nici numele, nici neamul. Dansul merge pe drumul batatorit al Renasterii si Unitatii noastre nationale. Bravo!!!

     Ma gandesc, oare e sarbatoare si pentru noi, alegatorii? Nu stiu, zau, dar la alegeri suntem datori sa mergem. Daca participam la aceste alegeri, avem sansa sa ne bucuram, adica sa facem o mica sarbatoare din alegeri, ca sa mergem inainte pe calea europeana, calea unitatii noastre atat nationale cat si pe calea unitatii batranei noastre Europe.

      Imi pare rau ca doleantele noastre, de a se uni intr-un singur partid, ale romanilor basarabeni din Canada, n-au fost auzite de catre liderii PL si PNL.  Aceasta vorbeste despre egoismul si egocentrismul presedintilor acestor formatiuni. In cel mai rau caz, PNL trebuie sa iasa din cursa electorala in folosul PL, altfel se primeste, ca prin actiunile sale atrage electoratul in folosul dusmanilor nostri, dupa cum si celelate mici partide de centru-dreapta. Prin aceasta noi pierdem tot ce am castigat pana acum, chiar si statalitatea lui Dodon, care ne va vinde nu fratilor de sange romani, dar la acei mongoloizi...Da, fiindca astazi e mai periculos kneazul Igor Dodon, decat extarul moldovei Vlad Voronin, ca ne-am convins ca Voronin cat este de ..., dar  nu e capabil de tradare de patrie, iar Dodon, daca s-a dezis de numele si identitatea pe care i-a dat-o Dumnezeu prin mama-sa ce l-a nascut, atunci ... e de temut, ne vinde, se leapada si de noi ...  

    Azi imi pun intrebarea: Oare la aceasta am sperat noi, acei care am scandat la Mare Adunare Nationala - Unire! Unire! Unire, moldoveni!? De ce s-a creat statul Republica Moldova? Cine ne-a dus in eroare cu Declaratia de Independenta, cand ea nu  era necesara pentru noi? Pentru celelalte foste republici, da, era normal sa fie primita o astfel de declaratie dar pentru noi nu, fiindca pe noi ne-au rapit cu forta de la Patrie, de la fratii din dreapta Prutului si tot prin forta a fost creata RSSM in componenta URSS. Datoria noastra a fost sa ne intoarcem acasa, la frati, dar noi ce-am facut?  Imbatati de succesele obtinute le-am permis fortelor coloanei a 5 sa ne abata din drum, manipuland cu noi cum au dorit, pana au luat puterea in RM neocomunistii agrarieni, comunistii lui Voronin si ... chiar  unele grupari ale AIE. Interesant, ca  toti se numeau democrati. Asa, ca dezideratul principal - Unirea a plecat ... ca limba romana de stat si imnul national "Desteapta-te, romane", chiar si acea independenta fiind de fapt o semiindependenta CSI-sta. Ne-au uns ochii in ultimul timp cu semnarea Acordului de Asociere cu UE si liberalizarea regimului de vize... Da, e bine, chiar foarte bine, dar ... acestea aveau sorti de izbanda cu cati ani in urma?... Asa ca nu ar trebui sa ne "batem cu pumnul in piept" si sa ne decoram unul pe altul cu laude mari si medalii. De aceea s-a ajuns la saracia pe care am avut-o si de care nu putem scapa nici azi, pentru ca ne-a fost frica de ..., ne-a fost rusine de..., ne-a fost oarecum de ..., n-a sosit timpul de ... si acest lucru il ducem ca un blestem de 25 de ani. De aceea, va invit, va rog să dati  dovadă de maturitate și să participati activ la vot, alegând răul mai mic vom stopa accesul  mai multor  marionete ale Kremlinului în parlament pentru a  distruge orice speranță a viitorului acestei țări.

  Va rog sa ne ducem cu totii sa votam pe 30 noiembrie 2014 calea noastra europeana. Sa mergem in Europa votand PL, PNL, PLDM si PD.

Sa facem si noi o mica sarbatoare din aceste alegeri, care ne vor schimba destinul...



PS. De ce oare alegerile prezidentiale din Romania Mare nu au loc odata cu cele din RM (Romania Mica)?

Ce bine ar fi sa se repete istoria alegerii unui Al.Ioan Cuza ca Domnitor ale ambelor Romanii!?...


Iacob Cazacu-Istrati 
iacob.cazacu@gmail.com 

NN: ca dovada ca Moscova este implicata in campania de alegeri din Republica Moldova este si faptul ca lideri ai PL sunt arestati in Transnistria - cititi articolul "Patru membri ai Partidului Liberal au fost arestați de separatiștii transnistreni".

2 comentarii:

  1. DA, da, da - PNL si PL sa se uneasca! Numai unite, numai uniti vom face UNIREA de pe Prut si Nistru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca dorim sa iesim din stadiul de colonie a tarilor dezvoltate, daca dorim sa profitam noi insine de bogatiille teritoriului nostru si nu altii, trebuie sa unim cele doua state romanesti intr-unul singur, puternic, cu armata si institutii puternice, dar, mai ales, cu o societate civila puternica.
    Asata depinde doar de noi, marea masa a romanilor.
    UNIREA FACE PUTEREA!
    Dumnezeu ne ajuta, dar nu ne baga si in traista!...

    RăspundețiȘtergere