miercuri, 17 decembrie 2014

Simbolul George Simion

Interzicerea intrării în spațiul de dincolo de Prut, fără explicație, a cetățeanului român George Simion, cunoscut activist pro-unionist, constituie un precedent extrem de periculos și un semnal al schimbării la față trimis de autoritățile de la Chișinău, auto-declarate pro-europene.
Profitând de tulburarea politică de la București concretizată și printr-o îngrijorătoare inconsistență a politicii externe românești decapitată brutal și inconștient pentru motivații arbitrare și colaterale activității sale importante de stabilire și întărire a alianțelor și acțiunilor diplomatice necesare apărării și promovării intereselor naționale, factorii externi profită pentru a crea diversiuni, provocări și pentru a-și impune punctele de vedere.
La aceasta viață politică haotică a Bucureștiului, Guvernul dă dovadă, fie de inconștiență, fie de aroganță. fie de imaturitate tratându-și conaționalii de peste hotare cu indiferență, prin formalismul menținerii unui departament al diasporei ineficient, la conducerea căruia plasează o persoană fără nicio tangență cu viața și aspirațiile milioanelor de români aflați dincolo de hotarele României.
Singura calitate a celui numit de Primul Ministru pentru ocuparea funcției de ministru este aceea de membru al partidului de guvernământ, PSD, Este o dovadă că se dorește menținerea cu orice cost a rolului de departament de propagandă politică a respectivului “mini-minister”, prin aceasta provocându-se o ruptură majoră între guvern/partid și conaționalii de peste hotare.
Asistăm la continuarea unei politici dăunătoare națiunii române, o politică care, cu temporare excepții, a constituit linia directoare a tuturor guvernărilor ultimului sfert de secol.
De aceea, nu-i de mirare că a apărut “cazul George Simion” care ne dezvăluie poziția duplicitară a autorităților de la Chișinau care, simțind slăbiciunile Bucureștiului, încep să-și dea arama pe față în relațiile bilaterale.
Este un moment definitoriu în care un guvern responsabil român trebuie să intervină urgent și ferm prin toate pârghiile de care dispune, pentru a o stopa această situație înainte de a scăpa de sub control.
George Simion este nu numai cetățean român, pentru care statul român trebuie să-i sară în apărare, dar și cetățean al Uniunii Europene.
Un asemenea afront la adresa unui cetățean UE, nu trebuie să treacă fără o reacție promptă a Bruxellesului. Avem un grup important de europarlamentari români, care au datoria să semnaleze acest caz în plenul Parlamentului European și să ceară aplicare unor măsuri care să prevină pe viitor asemenea abuzuri, cu atât mai mult cu cât vin din partea unei țări care este susținută și sprijinită puternic de UE, mai ales de România, să acceadă spațiului european.
Cât despre situația în care a fost pus un cetățean român, activist cunoscut pentru drepturile românilor basarabeni și pentru idealul național al Reîntregirii, este de așteptat ca întreg grupul de reprezentanți parlamentari (deși strict politici) ai diasporei să facă corp comun pentru a cere în Parlamentul României măsuri ferme pe care Guvernul să le adopte față de conducerea de la Chișinău. Concomitent, Ministerul de Externe are datoria să-l convoace imediat pe ambasadorul Republicii Moldova pentru explicații și pentru a-i înmâna o notă de protest.
Să nu uităm că dincolo de Prut se va instala un nou guvern, iar acum se tatonează schimbări în relațiile noastre bilaterale. Funcție de reacția Bucureștiului se va stabili și linia pe care Chișinăul o va urma.
Desigur, așa cum s-a subliniat, George Simion este un patriot. Și ca el sunt mulți, mulți patrioți români.
Marea deosebire este că dușmanii românismului și mai ales ai Unirii l-au transformat pe George Simion într-un simbol al luptei pentru întregire.
Într-adevăr, mișcarea unionistă n-a încetat și nu va înceta, manifestându-se prin luări de poziții, mitinguri, diverse acțiuni. Dar până la acest episod, nu s-a acționat pe plan internațional, atât de abrupt împotriva unui lider al mișcării unioniste.
Inconștiența antiunioniștilor, ura lor anti-românească au reușit să creeze acel plus de care unioniștii români de pretutindeni aveau nevoie, de un simbol.
În jurul unui astfel de simbol, românii care-și doresc o Românie întregită se pot strânge pentru a ridica la o treapta superioară acțiunea națională de unire. Condiția este ca simbolul să nu fie confiscat sau aruncat în derizoriu și uitat, așa cum s-a întâmplat cu alți eroi care au suferit pentru cauza sacră a Reîntregirii neamului.
Societatea civilă, susținută de mass-media patriotică, trebuie să știe să-și impună voința în fața ezitărilor clasei politice, a politicienilor individuali sau la nivel de partide, mai ales în aceste vremuri tulburi politice care pot avea implicații asupra viitorului națiunii.
“Cazul George Simion” este un semnal de alarmă care nu trebuie ignorat.

Mircea POPESCU, SUA
 m.popescu@sbcglobal.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu