marți, 25 octombrie 2016

După manifestare

Odată încheiat marșul Unirii și strângerea corturilor de la Universitate, au început să apară comentariile autorităților, de la Președintele României, Primul Ministru și până la diverșii sateliți din presă, din instituții guvernamentale, din politică, din grupurile de propagandă antiunionistă și, implicit, secesionistă. La prima sa reacție publică Premierul Cioloș declara senin că n-a vorbit cu reprezentanții unioniștilor deoarece aceștia ar fi cerut să se întâlnească doar cu oamenii politici. Probabil domnia sa n-a auzit sau n-a vrut să audă când liderul unionist George Simion a declarat în fața camerelor de televiziune care transmiteau direct din stradă că oamenii cer, în calitatea lor de cetățeni români, să discute cu președintele și cu premierul, nu numai cu liderii partidelor, pentru includerea doleanțelor unioniste în ”Proiectul de Țară” inițiat de președinte.
Pe de altă parte, domnul Cioloș a explicat că tot n-ar avea ce face, deoarece el mai are de stat doar vreo două luni pe scaunul de prim ministru. Deci, domnia sa a preluat comentariul diversionist al personajului Cosmin Gușe, care îl mai lua în răspăr pe George Simion despre care afirma că este ”un protestatar de profesie”.


Urât domnule Gușe, dar la fel de urâtă este și poziția cetățeanului Cioloș. Spun ”cetățean” deoarece singur și-a declinat calitatea de premier al României prin declarația că în cele două luni rămase din mandat nu poate face nimic.
Domnule Cioloș, dacă dumneavoastră stati fără să puteți face ceva, să însemne că întreaga guvernare a țării rămâne paralizată încă două luni? Atunci, dacă nu sunteți capabil, de ce nu demisionați, pentru a nu mai fi plătit din banii românilor pe care ar trebui să-i serviți?
Și totuși, nu cumva guvernul dumneavoastră ”s-a ingrijit” să trimită jandarmi ROMÂNI echipați ca pentru război împotriva unor ROMÂNI care manifestau pașnic exprimând un crez national? Nici măcar nu cereau debarcarea dumneavoastră și a unui guvern care, după cum declarați, dormitează în cele două luni pe care le mai are până la încheierea mandatului.
Pentru a încheia subiectul Cioloș, nu pot să nu remarc ipocrizia din declarația că nu vrea să intre în dezbateri electorale deoarece la Chișinău și în România sunt alegeri. Cum așa, domnule Cioloș, considerați că problema Unirii este DEZBATERE ELECTORALĂ?
Poate stând prea mult la Bruxelles ați uitat că Reîntregirea României este o problem PERMANENTĂ a națiunii române, este un deziderat permanent până la înfăptuire, nu o dezbatere electorală.
Sau poate vă referiți la lupta electorală de la Chișinău între forțele politice stataliste rusofile și forțele politice românești și chiar pro-unioniste? Dacă-i așa, ca bun român lăsați oare să se înțeleagă faptul că puțin vă interesează soarta Basarabiei?
În cazul acesta, domnule Cioloș cum credeți că ați putea merita funcția de Prim-Ministru al României pe care v-a propus-o un partid și pe care ați acceptat-o chiar în ziua în care declarați că nu vă implicați în dezbaterea electorală?
Dar, dacă premierul României nu catadixește să discute cu unioniștii din cauza termenului de doar două luni pe care-l mai are până la încheierea mandatului, Președintele României nu mai are nicio scuză să declare cu candoare că ”manifestanții au exagerat puțin”, că bieții jandarmi au fost ”un pic nervoși” și că domnia sa nu vede ”utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare.”
Zău, domnule Președinte al României, nu vedeti utilitatea acestor manifestări pentru Unire? Dar ce face administrația dumneavoastră pentru ca procesul Reîntregirii să demareze? Se pare că ignorarea și spălatul pe mâini sunt metodele pe care le considerați acceptabile.
Pozițiile acestea de la cel mai înalt nivel al administrației Româmiei, coroborate cu atitudinea ministrului de interne, care găsește scuze absolvind brutalitatea jandarmilor, constituie o atenționare asupra tendinței puterii actuale de a înăbuși pe viitor orice acțiune unionistă.
Iată că, ceeace își propune Dodon, candidatul pro-rus din Basarabia, adică scoaterea în afara legii a unioniștilor, a început să fie implementat autoritățile române.
Iar, aceste poziții oficiale dau apă la moară detractorior unirii, care, ca niște câini de pază ai statalismului moldovenesc și antiromânesc, pledează pentru menținerea secesiunii României.
De aceea, consider că, în condițiile în care Platforma unionistă ”Acțiunea 2012” și liderul acesteia George Simion se află sub presiune din partea însăși a autorităților României, societatea românească în întregul ei are datoria să se angajeze activ și să sprijine mișcarea unionistă, considerând-o ca pe o mișcare de maxim interes național.

Mircea Popescu
m.popescu@sbcglobal.net
Tel: 076-054-2833

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu