sâmbătă, 18 februarie 2017

Zina Greceanâi se împușcă

Alexandru Vakulovski // Zina Greceanâi se împușcă

Publicarea primei părți a raportului Kroll despre frauda bancară din R. Moldova a fost usturătoare pentru socialişti. Pentru că în lista beneficiarilor creditelor neperformante, cel mai adesea pierdute apoi prin firme offshore, se regăseau mai mulţi socialişti şi apropiaţi de-ai lor. Mai mult, Ilan Shor, cel care dirija frauda din postul de director al BEM, era un apropiat de-al lui Dodon şi i-a finanţat campaniile electorale. Dodon şi Greceanâi au zburat atunci imediat la Moscova, pentru „consultări”.
Iniţial credeam că declaraţiile socialiştilor anterioare publicării raportului Kroll ar fi fost doar o bravadă şi o gafă, pentru că au crezut că datele nu vor fi publice. Dar nu, socialiştii îi cred pe moldoveni idioţi cu memorie scurtă, că şi după consultările de atunci de la Moscova, continuă s-o facă pe haiducii cinstiţi şi aruncă mâţa moartă doar în ograda guvernării, ignorând putoarea mortăciunilor din propria curte. Pe lângă cadavrul BEM, la socialişti pute şi morga transferurilor prin firme offshore din Bahamas a banilor murdari ruseşti pentru campaniile electorale. Se pare că putoarea mortăciunilor le ia minţile, îi droghează. Şi Dodon continuă jocul prostesc şi populist legat de „referendumul întoarcerii miliardului de către popor” – nu-l costă nimic, dar nici nu poate face nimic, în afară de gargară, iar socialiştii îi ţin isonul.
Ieri, „proaspătul” preşedinte al socialiştilor, Zinaida Greceanâi a.k.a. Zina Karabenina a avut o conferinţă de presă legată şi de acest subiect. Are un tupeu incredibil: să ieşi în faţa poporului (hai să-i folosesc limbajul de lemn), după ce îl ameninţi cu ploaia de gloanţe, să vorbeşti de furtul miliardului când soţul tău este implicat direct. De unde-i vine acest tupeu? Păi eu cred că din încrederea nemărginită în prostia şi amnezia moldovenilor. Inclusiv ea e un exemplu al amneziei: sovieticii i-au dus familia în Siberia, dar ea acum e socialistă-slugă a Kremlinului, de ce n-ar face aşa toţi moldovenii?
Parţial, Zina Carabina are dreptate. Suntem ignoranţi, proşti şi amnezici. Aşa se explică victoria socialiştilor. Dar nu uită chiar toţi, nu se iartă chiar toate. De exemplu n-a reuşit să-l înfrângă pe Chirtoacă la primărie, deşi moldovenii se satură rapid de conducători – într-un mandat, nu în trei ca actualul primar.
Vorbind despre miliard, Zinaida Greceanâi se împuşcă, nimereşte ea sub „ploaia de gloanţe” cu care ne ameninţa după 7 aprilie. Ce să zic, timpul dinozaurilor în politica tâmpită a Moldovei a trecut. Drum bun!

Alexandru Vakulovski

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu